Öregmalom életmódház
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hétköznapokban - önismeret 1. modul

Az emberi kapcsolatok iránytűje

Időtartam: Péntek délutántól – Vasárnap délutánig

Enneagram

Az enneagram az emberiség régi tudáskincséből származó világnézeti rendszer. Múltja és eredete az idők homályába vész. Mai életünkkel való szerves kapcsolata annak köszönhető, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a 60-as, 70-es években pszichológusok elemezték ezt a tanítást. Arra jutottak, hogy az enneagram emberismerettel foglalkozó tézisei minden eddiginél egyszerűbben írják le az emberi magatartás mozgatórugóit, ugyanakkor a karakterleírások egybeesnek más pszichológiai kutatások eredményeivel.

Kilenc személyiségtípus alkotja az Enneagrammot, amelynek szimbóluma a több száz éve ismert kilencágú, csillagszerű diagram. A diagram megmutatja a típusok közti összefüggéseket és azokat a dinamikus változásokat is, amelyeken a személyiségtípusok stressz vagy boldogság hatására átesnek.

A tréning azon alapszik, hogy a résztvevők nyitottak egy olyan ismeret befogadására, amely pozitív változást hoz az életükbe, növeli tudatosodottságukat és hozzásegíti őket ahhoz, hogy (még) közelebb kerüljenek valódi önmagukhoz. Újabb lépéssel közelebb egy boldog létezéshez. A program tematikája és rendszere lehetővé teszi, hogy jótékony hatást gyakoroljon az egyén szellemi fejlődésére azzal, hogy egy olyan tükröt ad a jelentkezők kezébe, amelyben megláthatjuk, megvizsgálhatjuk önnön mozgató rugóinkat, felismerve, tudatosítva azok hatásait életünkre és ezzel módot kapunk annak, akár gyökeres megváltoztatására is.

A felismert érzelmi kód az önismeret erősítésével hozzájárul továbbá az egyén társas kapcsolatainak fejlődéséhez, hiszen tudatosítva a minket működtető hajtóerőket, könnyebben fogadjuk el a másik személy eltérő érzelmi alapokra épített világképét is.

A tréningen:

Önnek ajánljuk, ha:

Módszereink:

Az elmúlt években több hasznos könyv jelent meg Magyarországon, amelyek ismertetik az enneagram rendszerét. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a gyakorlati alkalmazás gyorsan tréningeken sajátítható el. Ezeken a résztvevők előadások, interaktív csoportos megbeszélés, egyéni és kiscsoportos feladatok, DVD illusztrációk elemzése, játékos vetélkedők, szerepjátékok keretében sajátítják el a rendszer készségszintű használatát.

Jelentkezés a tréningre »